Top 5 dingen die u moet weten als u van plan bent uw sieraden te verkopen


Ornamenten vormen een onderdeel van de menselijke geschiedenis sinds de tijd dat mensen leerden om beschaafd te zijn. Sinds zijn komst is de waarde ervan alleen maar toegenomen met de tijd. Sieraden verkopen is een veel voorkomende handel. Je raakt er echter pas mee bekend als ze hetzelfde vak zelf willen doen.

Het eerste en belangrijkste ding dat men moet weten is een basiswaarde van hoeveel hun juwelen waard is. Wilt u uw sieraden kosteloos laten taxeren? Bezoek dan Argentum Aurum op https://www.goudverkopenutrecht.nl/ nu. Ze zullen je sieraden kopen voor de beste prijzen die je kunt krijgen.

Hier zijn de 5 belangrijkste dingen die je moet weten als je van plan bent je sieraden te verkopen:

1. Het verschil kennen tussen oud en antiek
Een van de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het verkopen van hun sieraden, is om hun antieke sieraden als 'oud' te beschouwen. In de sieradenindustrie wordt een sieraad als oud genoemd als het in eigendom was. En antieke sieraden is een term die wordt gebruikt om vintage sieraden te beschrijven die tientallen jaren of ouder zijn. Hoewel je misschien niet in staat bent om een ​​goede prijs te krijgen voor oude sieraden, kunnen je antieke juwelen een grote waarde hebben.
Als u bijvoorbeeld tijdens uw bruiloft een verlovingsring hebt gekocht en deze nu wilt verkopen, is de waarde mogelijk verlaagd. Als je echter wat sieraden van je voorouders hebt, moet je voorzichtig zijn tijdens het verkopen, want velen zouden je voor de gek houden door te beweren dat het de oude juwelen van geen enkel nut zijn.
2. Problemen met gebruikte juwelen
Mensen begrijpen vaak niet waarom het zo is dat de sieraden, die ze tegen een bepaalde prijs kochten, nu een vrij lage doorverkoopwaarde hebben. Dit komt door:
• Bijgeloof: als u probeert uw sieraden te verkopen in winkels of bij mensen, is dit de reden dat u hiermee geconfronteerd wordt. Veel mensen vermijden het kopen van tweedehands sieraden vanwege bijgelovige redenen. Als u de juiste waarde voor uw sieraden wilt, moet u rekening houden met professionele kopers zoals Argentum Aurum.
• Stijl: het ontwerp van sieraden speelt een grote rol. Een bepaalde set sieraden kan zijn waarde verliezen omdat het ouderwets wordt. In dergelijke gevallen is de prijs die u ophaalt gebaseerd op de intrinsieke waarde van de sieraden.

3. Toestand van de sieraden
Een slechte conditie van de sieraden kan in hoge mate zijn prijs beïnvloeden. Als de sieraden gemakkelijk te repareren zijn, krijg je geen erg lage prijs. Echter, als de sieraden niet meer te repareren zijn, dan wordt je alleen aprice op basis van de intrinsieke waarde. De beste uitweg is om er eerst achter te komen hoeveel het gaat kosten om het gerepareerd te krijgen. Als de kosten draaglijk voor u zijn, ga dan eerst voor een reparatie en verkoop het dan. Je moet dit echter doen voor juwelen met een hoge waarde in plaats van je tijd te verspillen aan een sieraad waar het prijsverschil niet zo belangrijk is.

4. Het reinigen van de sieraden
Veel mensen overwegen om de sieraden zelf schoon te maken voordat ze deze verkopen. Dit kan een slechte zaak zijn, afhankelijk van wat voor soort schoonmaakmiddel je gebruikt en hoe oud en wat voor soort sieraden het is. Gebruik de zachte zeep, een zachte borstel en warm water om de meeste sieraden schoon te maken. Het wordt echter sterk aangeraden om het door professionals te laten reinigen. Een agressief chemisch en sterk borstelhaar van een borstel kan verkleuren of krassen veroorzaken op de sieraden, waardoor de waarde ervan afneemt.

5. Ken de waarde van juwelen in sieraden
Als er edelstenen in je sieraden aanwezig zijn, zorg er dan voor dat je erachter komt wat voor soort edelsteen het is. Een origineel of een kunstmatig juweel kan de prijs van uw sieraden beïnvloeden. Edelstenen zijn heel kostbaar, vooral bij antieke juwelen. Beoordeling van edelstenen is een must bij het verkopen van sieraden.
Alles gezegd en gedaan, u kunt uzelf redden van al het gedoe en de stress. Het enige wat u hoeft te doen is uw sieraden naar Argentum Aurum te halen en er de best mogelijke prijs voor in ontvangst te nemen. Het team van Argentum Aurum heeft zijn best gedaan om het u zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk te maken.

Wilt u uw sieraden kosteloos laten taxeren? Ga nu naar https://www.goudverkopenutrecht.nl/
 














Comments

Popular posts from this blog

Moet u echt uw sieraad verkopen aan een pandjeshuis? Dit is wat je moet weten

Ken je goud vooral als het niet geel is