Ken je goud vooral als het niet geel is

      Het enige dat schittert, is geen goud. Klopt, maar laten we nu iets toevoegen aan dit gezegde. Alles dat niet geel is, kan ook goud zijn! Even verbaasd? Het is al moeilijk om onderscheid te maken tussen echt goud en nep, hoe weten we of een ander gekleurd goud eigenlijk goud is of niet? Het is alsof je meer toevoegt aan de verwarring en chaos. Elke normale persoon kan volledig in wanhoop raken wetende dat wat zij weggooiden goud zou kunnen zijn omdat het in een andere kleur kwam. Sommige mensen geloven misschien niet eens in haar bestaan en geven een grappige uitdrukking aan de variatie in kleur die goud kan hebben afgezien van ons traditionele gele goud. Maar gelukkig, of helaas, bestaat goud in verschillende kleuren! En je dacht alleen dat platinagoud hier de enige goudvariatie is? Lees verder om meer inzicht te krijgen over dit onderwerp.

       Nu er vragen zijn over de variatie in goud, hoe kunnen we dan de zuiverheid ervan controleren? Is niet de zuiverheid de eerste vraag die opkomt? Laten we ons nu een beetje meer verbazen. Het is nog steeds goed dat je een gouden band van een andere kleur koopt. Maar als je er een edelsteen aan toevoegt, vooral diamant, zou je ook de zuiverheid en kleur ervan moeten zien, zodat het niet botst met het goud. Dat zou je gouden sieraden nep kunnen maken. Wilt u uw sieraden gewaardeerd zonder kosten? Neem dan contact op met Argentum Aurum op http://www.goudverkopenutrecht.nl/ om het voor elkaar te krijgen.

        Dit zijn de dingen die u moet weten als het goud waar u naar kijkt niet geel is:

Het goud dat we kennen versus het goud dat we hebben
       We hebben traditioneel gedacht dat goud geel van kleur is. Van bakstenen van goud tot sieraden, we hebben altijd gedacht dat goud op die manier zou zijn. Laten we nu naar het echte feit gaan. Puur goud is altijd in vloeibare toestand en we moeten er wat metaal in mengen om er een legering van te maken. Dit heeft geen volledige invloed op de zuiverheid van goud. Wat de zuiverheid van goud beïnvloedt, is de hoeveelheid metaal eraan toegevoegd. Dus de nieuwe variaties van goud die je op de markt ziet, zijn het resultaat van het vermengen van goud met een ander type metaal.
Different colors have different metals added to it
        Hoe krijg je een rosegouden band? Door koper aan het goud toe te voegen. Hoe zit het met wit goud? Je voegt er palladium aan toe en krijgt dat. En dan kunnen we zilver toevoegen aan het goud om groen goud te krijgen. Koper, zilver, palladium zijn over het algemeen de drie metalen die met goud zijn gemengd om de variaties te krijgen die u op de goudmarkt ziet. En om het wat ingewikkelder te maken, kunnen smelters meer dan één metaal toevoegen om de tint te krijgen waarnaar ze op zoek zijn. Wilt u uw sieraden gewaardeerd zonder kosten? Neem dan contact op met Argentum Aurum op http://www.goudverkopenutrecht.nl/ om het voor elkaar te krijgen.
Je kunt het vergelijken met het juweel dat je eraan toevoegt
        Als je gouden sieraden een edelsteen krijgen toegevoegd, moet je ervoor zorgen dat het complimenteert en niet botst met het hele kleurenschema. Natuurlijk kan spelen met kleuren leuk zijn, maar je moet het er toch elegant uit laten zien. U bekijkt alle soorten die een goudmarkt kan hebben, of laat het maken door advies in te winnen van een ervaren goudsmid.

De zuiverheid van goud kennen
        Je wilt nog steeds weten hoe puur je goud is. Als we 24k goud zeggen, betekent dit dat het puur goud is en er geen ander metaal aan wordt toegevoegd. Wanneer we zeggen dat het 18K goud is, betekent dit dat het 18 delen goud en 6 delen ander metaal of een combinatie van andere metalen is. En gebruik dezelfde logica voor andere 14K, 12K en 10K goud. Kortom, de karat-waardering van goud zal u vertellen over de zuiverheid ervan. Maar er is nog een ander probleem dat we zullen tegenkomen.

18 k Rose goud is goedkoper dan 18 K White Gold
      Met dezelfde karat-waardering, waarom is een kleur goud hoger geprijsd dan de andere? Laten we het nu op deze manier begrijpen met dit voorbeeld. Beide goud hebben 18 delen goud, daar ontkent niets in. Wat het nu anders maakt, is het andere metaal eraan toegevoegd, dat de andere 6 delen van de sieraden vormt. In rose goud wordt koper toegevoegd aan goud. In wit goud wordt palladium aan het goud toegevoegd. Palladium is meer waard dan koper, vandaar dat de prijs van 18 k White Gold hoger zal zijn dan 18K Rose goud.

    We hopen dat je nu vrijgesproken hebt dat alles dat niet geel is ook goud kan zijn. Controleer altijd de karat-beoordeling van de gouden items die u koopt. Maar als u veronderstelt dat u goud krijgt van een onbekende bron of een twijfelachtige bron waarvan u niet zeker weet wat de kwaliteit ervan is, wat gaat u dan doen? U kunt het laten controleren op een betrouwbare plaats. Wilt u uw sieraden gewaardeerd zonder kosten? Neem dan contact op met Argentum Aurum op http://www.goudverkopenutrecht.nl/ om het voor elkaar te krijgen. Krijg de gemoedsrust over het stuk goud dat je draagt.

Comments

Popular posts from this blog

Moet u echt uw sieraad verkopen aan een pandjeshuis? Dit is wat je moet weten

Top 5 dingen die u moet weten als u van plan bent uw sieraden te verkopen